Ohjeita

Trimmauksen kesto riippuu täysin siitä missä kunnossa koiran turkki on sen tullessa trimmiin ja siitä kuinka hyvin koirasi antaa suorittaa hoitotoimenpiteet/trimmauksen. Yleensä leikattavien rotujen perustrimmi koiralle kestää noin tunnin, korkeintaan puolitoista tuntia. Myös saman koiran trimmausajassa voi olla eroja riippuen koiran sen hetkisestä turkin kunnosta ja trimmausvälistä.

– Koira on pestävä AINA ennen trimmausta (paitsi nypittävät rodut). Pesu on suoritettava joko samana tai korkeintaan edellisenä päivänä. Koira on pestävä karvan juurta myöden puhtaaksi tarpeeksi syväpuhdistavalla shampoolla (myös kuono ja pää). Trimmauskoneen terä ja sakset tylsyvät ja menevät pilalle, jos koira on likainen. Kone ei edes aja likaista karvaa ja trimmaaja ei trimmaa likaista koiraa. Koiran on oltava myös täysin kuiva, kun se trimmataan eli jos sataa vettä kanna koirasi sisälle tai yritä saada se mahdollisimman kuivana autosta. Älä myöskään päästä hiekkapölyä koiran turkkiin.

– Poikkeuksena ovat nypittävät rodut, joita ei pestä ennen trimmausta.

– Meillä ei ole takkujen selvitys palvelua eli turkkia voidaan aukoa vain se mitä föönatessa lähtee auki tai takut voidaan omistajan pyynnöstä leikata myös pois.

– Koira on tuotava trimmaukseen takuttomana ja harjattuna. Jos koirassa on takkuja, ilmoita trimmaajalle tästä niin ne voidaan leikata myös pois.

– Parhaimman lopputuloksen siis saa koiralle, jos se tuodaan pestynä, föönattuna (jos turkinhoito sitä vaatii), kuivana ja takuttomana.

5- Koirien on oltava asianmukaisesti rokotettu ja madotettu.

– Jos löydän koiralta trimmauksen yhteydessä ulkoloisia, niin perimme 20€ ylimääräisen maksun, johtuen siitä, että joudumme desinfioimaan ja siivoamaan trimmaustilan erityisen tarkasti, jotta voimme ottaa seuraavan asiakkaan vastaan. Tähän menee työaikaa. Pidä siis huoli ettet tuo trimmaukseen koiraa, jolla on ulkoloisia.

– Ilmoitathan trimmaajalle, jos koirasi saattaa käyttäytyä aggressiivisesti tai sillä on jotain sairauksia tai iho-ongelmia.

– Esteen sattuessa trimmauksen peruminen on tehtävä trimmausta edeltävänä päivänä klo. 18 mennessä. Jos et saa yhteyttä, jätä tekstiviesti ja kuittaan sen sinulle heti kun mahdollista. Peruuttamattomista ajoista veloitamme 40-50€.

– Käytä koirasi tarpeilla ennen trimmausta.

– Anna koiralle ja trimmaajalle työskentelyrauha. Parhaiten koira rauhoittuu ja trimmaus sujuu helpoimmin silloin, kun omistaja ei ole paikalla. Tästä syystä omistajan on odotettava trimmaustilan ulkopuolella.

– Totuta koirasi pöydällä oloon. Trimmaajalla koira on aina pöydällä ja koiran on tunnettava olonsa siinä turvalliseksi.

– Ensi trimmiin varaamme pennuille hieman pidemmän ajan, vaikkei trimmattavaa olisikaan paljon. Tämä siitä syystä, että pennulle on annettava aikaa tottua uusiin asioihin.

© 2024 Kuopion Trimmauspalvelu